Hírek / Tájékoztató ebösszeírásról

Tájékoztató ebösszeírásról

2024.03.05.



Tájékoztató ebösszeírásról

E B Ö S S Z E Í R Á S

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy önkormányzatunk 2024. március 15. és 2024. május 15. között ebösszeírást végez!

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed a már korábban bejelentett ebekre is. Ennek értelmében ismételten kötelesek a jogszabályban meghatározott adatokat rendelkezésre bocsátani azok is, akik a korábbi ebösszeírások alkalmával, vagy azon kívüli időpontban már eleget tettek az adatszolgáltatásnak.

Az ebösszeírás céljából kérem a Vértesszőlős község közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az ebösszeíró adatlapot ebenként külön-külön lapon kitöltve és aláírva, legkésőbb 2024. május 15. napjáig a polgármesteri hivatalba eljuttatni szíveskedjenek:

  • a https://www.ebregisztracio.hu/ felületen regisztráció után, Vértesszőlős település kiválasztásával,
  • elektronikus úton a szollosi.edit@vertesszolos.hu e-mail címre megküldve, vagy
  • papír alapon a polgármesteri hivatal külső postaládájába dobva, vagy
  • postai úton a Vértesszőlősi Polgármesteri Hivatalba (2837 Vértesszőlős, Templom u. 57.) címezve.

 

Az ebösszeíró adatlap elérhető:

A kitöltéssel, adatszolgáltatással kapcsolatban Rátvainé Szöllősi Edit hatósági ügyintéző ad tájékoztatást az alábbi telefonszámon: 379-091/106-os mellék.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírását követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat (pl.: tulajdonos-változás, elhullás stb.) írásban bejelenteni.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségüknek még nem tettek eleget, úgy szíveskedjenek a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködésüket köszönöm!

 

dr. Lázár Gabriella

jegyző


« Vissza az előző oldalra!

- Magyar - Angol - Német - Szlovák